Vallbona obre la convocatòria de subvencions per a les entitats del municipi

Dilluns, 29 de juliol de 2024

Les sol·licituds es poden presentar fins el 30 de setembre a l’Ajuntament o a través del web

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha obert fins el 30 de setembre el termini perquè les entitats del municipi presentin sol·licituds de subvencions per a l’any 2024. La convocatòria està adreçada a entitats a les entitats culturals, educatives, esportives, juvenils, solidàries, de participació ciutadana, mediambientals, de promoció econòmica i d’atenció social de Vallbona d’Anoia que duen a terme una activitat d’interès general per al municipi.

D’una banda, les entitats vallbonenques poden demanar ajuts econòmics per a programes anuals que recullin el pla d’activitats ordinàries i habituals, per als quals es pot sol·licitar un ajut puntual o l’establiment d’un conveni marc de col·laboració. Es pot incloure la compra de materials o equipaments necessaris per al desenvolupament de les activitats. I de l’altre programes d’activitats específiques o extraordinàries per a les quals es pot sol·licitar un ajut puntual. 

Els sol·licitants podran demanar aquests ajuts sempre que les activitats no tinguin finalitat econòmica o lucrativa, o bé si se n’obtenen beneficis, que aquests siguin reinvertits en activitats culturals i festives. L’àmbit d’actuació ha de ser dins el mateix municipi, o bé fora del seu terme municipal en cas que es consideri d’interès per a la projecció exterior del municipi. També es necessari que comptin amb el corresponent número en el Registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya i del Registre municipal d’entitats de Vallbona d’Anoia i s’hagin adherit al protocol contra violències masclistes i lgtbifòbiques en espai públics d’oci a la comarca de l’Anoia, a través d’un acord de la junta de l’entitat.

L’Ajuntament tindrà en compte si les activitats de les entitats segueixen criteris i barems com que complementin el programa cultural o festiu municipal de l’any anterior, que participin en la realització d’activitats dins dels actes festius locals de l’any anterior (Festa Major, Festes del Roser, Sant Joan, Carnestoltes, Sant Jordi, Castanyada, Cavalcada de reis,... ), el nombre de beneficiaris potencials de l’activitat, la presència i promoció de les activitats de les entitats en els mitjans de comunicació comarcals i xarxes socials que indiquin el nom de la població.

També es valorarà positivament, si les activitats o programes estimulen l’àmplia participació, si son activitats innovadores en la vida associativa del municipi, si col·laboren en la revalorització del patrimoni cultural i festiu de Vallbona d’Anoia, entre altres. 

Les bases i com formalitzar la sol·licitud es poden consultar al tauler d’anuncis que es pot trobar a vallbonadanoia.cat 

Darrera actualització: 29.07.2024 | 18:34